Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-09@12:14:22 GMT

آیا تغذیه درست به درمان بیماری آسم کمک می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۴۰۹۹

به گزارش دویچه‌وله؛ هر حمله آسم می‌تواند به قیمت زندگی فرد مبتلا تمام شود. این بیماری مزمن التهابی، راه تنفس را تنگ می‌کند و تشنج ناشی از حمله می‌تواند آن چنان خطرناک باشد که هوایی به ریه نرسد. اکثر مبتلایان به آسم ناچارند تمام عمر را با دارو سپری کنند.
در کشورهای صنعتی از هر ده نفر، یکی به آسم مبتلاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید حدود  ۲۳۰ میلیون نفر در سراسر دنیا از بیماری آسم رنج می‌برند.   جمعیت جهانی آسم این تعداد را ۳۰۰ میلیون نفر می‌داند و از مرگ سالانه ۴۰۰هزار نفر در اثر این بیماری خبر می‌دهد.
اکنون آشکار شده که فرآورده‌های گوشتی مختلف می‌توانند خطرات آسم را افزایش دهند. گوشت‌های نمک سود و فرآوری شده حاوی نیترات هستند که نقشی کلیدی در گسترش التهاب تنفسی دارد.   نیترات و هر ماده نگاهدارنده شیمیایی و مصنوعی می‌توانند ریه را تحریک یا قفسه سینه را تنگ کنند.
پژوهشگران کلینیک دانشگاه کپنهاک به این نتیجه رسیده‌اند که تغذیه درست، تاثیری مثبت و مستقیم روی بیماری آسم دارد. طبق تحقیق آنها، آن دسته از مبتلایان که آگاهانه از خوردن برخی مواد غذایی پرهیز می‌کنند و متقابلا به ورزش روی می‌آورند، احساس بهبودی بارزی دارند.
تغذیه صحیح به شکل ملموسی تنگی نفس، درد قفسه سینه و خس خس ریه را کاهش می‌دهد. نتیجه تحقیق پژوهشگران دانمارکی در کنگره بین‌المللی بیماری‌های تنفسی ارائه شده است.
تغذیه و ورزش
در این مطالعه، ۱۲۵ نفر در چهار گروه مختلف به مدت هشت هفته مورد آزمایش قرار گرفتند. یک گروه مواد غذایی سرشار از پروتئین دریافت کرد که به ایجاد تعادل در قند خون منجر شد.    در برنامه غذایی این گروه میوه و سبزی فراوانی وجود داشت.
 دومین گروه انواع ورزش‌ها را انجام داد و تمرینات فشرده‌ای را پشت سر گذاشت که ضربان قلب را افزایش می‌داد. گروه سوم، هم ورزش می‌کرد و هم رژیم غذایی خاصی داشت. گروه چهارم نه ورزش ‌کرد و نه از برنامه غذایی خاصی تبعیت کرد.
شرکت کنندگان در گروه دوم گرچه نتوانستند عملکرد ریه خود را بهبود بخشند اما تاثیر مثبت روی وضعیت آسم خود را تجربه کردند. این در حالی بود که بسیاری از بیماران می‌ترسیدند که مبادا ورزش کردن باعث حمله آسم شود.
بهترین نتیجه را گروهی گرفت که هم ورزش کرده بود و هم رژیم غذایی سالم داشت. آنها صرفا عملکرد جسمی خود را بهبود نبخشیدند بلکه علایم اسم در آنها ۵۰درصد کاهش یافت.   به گفته محققان، ورزش و تغذیه مناسب می‌تواند جایگزین برخی از داروهای ضد آسم شود. البته هنوز شواهد علمی معتبری پیرامون ارتباط بین رژیم غذایی و اسم جود ندارد و برای قطعی کردن فرضیه تغذیه به مثابه درمان، به مطالعات بیشتری نیاز است.
در پژوهشی قدیمی‌تر، محققان پی برده بودند که خوردن سوسیس یا سایر گوشت‌های فرآوری شده به وخامت حال بیماران مبتلا به آسم می‌انجامد؛ طوری که تاثیر محصولات گوشتی در حمله آسم به مراتب از تاثیر سیگار، کمبود تحرک یا اضافه وزن بدتر است.
مصرف ویتامین د
بیماران آسمی باید دور آن دسته از مواد خوراکی را نیز که موجب التهاب می‌شوند، خط بکشند. مثلا از افزودنـی‌ها یا مواد نگاهدارنده‌ای که در کنسروها یا فست فودها وجود دارد یا رنگ‌های خوراکی مثل تارترازین دوری کنند.   تارترازین همان رنگی است که نوشابه‌ها یا آب میوه‌ها را زرد یا نارنجی می‌سازد. سولفیت‌ها هم می‌توانند علت تشدید حمله آسم باشند. برای همین بیماران آسمی باید مراقب گلوتامات موجود در سوپ‌ها و سس‌های آماده باشند.
ویتامین د در مهار بیماری آسم نقش بسیار موثری دارد؛ ویتامینی که حتی به تکوین ریه در جنین و سلول‌های سیستم ایمنی کمک می‌رساند تا مانع فعال شدن واکنش‌های آلرژیک در بدن شوند.   در عین حال ویتامین د کمک می‌کند که مکمل‌های دارویی حاوی کورتیزون اثربخشی بیشتری بر درمان آسم داشته باشند. 
آسم عوارض روانی نیز دارد و اکثر مبتلایان پیوسته در بیم خفگی به سر می‌برند. مطالعات نشان می‌دهند که غذا نقش مستقیمی در فراوانی حمله‌ها و تشنج‌ها دارد.   برای همین کارشناسان توصیه می‌کنند که بیماران مبتلا، گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کنند تا ضریب آسایش جسمی و روحی خود را بالا ببرند.       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۴۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

در ادامه به نقل از "مدیکال دیلی" به چند مورد از عادت‌ها و عواملی خواهیم پرداخت که برای حفظ سلامت قلب و عروق می‌بایست نسبت به آن‌ها محتاط بود.

رژیم‌گرفتن یا حذف برخی درشت‌مغذی‌ها

به گفته دکتر "دانیل ادموندوویچ"، رئیس قلب‌وعروق در بیمارستان دانشگاه تمپل، مردم اغلب فکر می‌کنند که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال می‌کنند، اما اینطور نیست. به‌عنوان مثال، او افرادی را دیده که از رژیم غذایی کم‌کلسترول پیروی و از چربی‌های سالم یعنی یک درشت‌مغذی مهم اجتناب می‌کنند. این افراد ممکن است کربوهیدرات‌های زیادی بخورند. اگرچه این نوع رژیم غذایی باعث افزایش سطح کلسترول نمی‌شود، اما تحقیقات نشان داده است که تغییر ناگهانی و شدید در عادات غذایی می‌تواند منجر به بدتر شدن عملکرد قلب شود.

انزوای اجتماعی و تنهایی

به‌گفته دکتر "ریگود تدوالکار"، متخصص قلب و عروق در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سنتا مونیکای کالیفرنیا، جدا شدن از دیگران نیز می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب ما داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان مسن‌تر زمانی که در انزوا زندگی می‌کنند، هشت درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی هستند. برای افرادی که هم انزوای اجتماعی و هم تنهایی را تجربه می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی تا ۲۷ درصد افزایش می‌یابد. انزوای اجتماعی نیز می‌تواند به افسردگی کمک کند و افسردگی می‌تواند منجر به عوامل خطر قلبی - عروقی مانند فشار خون بالا، سبک زندگی کم‌تحرک و عادات غذایی ضعیف شود.

سلامت ضعیف دندان‌ها

مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، می‌تواند خطر عفونت‌های باکتریایی در جریان خون را افزایش دهد. به‌گفته تدوالکار، انتقال باکتری‌های موجود در دهان، به خون بسیار آسان است. التهاب لثه و سلامت نامناسب دهان باعث ایجاد حالت التهابی می‌شود که می‌تواند مشکلات قلبی مانند کلسترول بالا یا پارگی پلاک را تشدید کند.

مصرف بیش از اندازه کافئین

کافئین به‌طور کلی برای قلب مفید است و تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز بیشترین فواید قلبی‌عروقی را دارد، اما مصرف بیش از اندازه قهوه می‌تواند تأثیر منفی داشته باشد؛ زیرا می‌تواند ضربان قلب را تسریع کند و باعث انقباض عروق خونی و افزایش فشار خون شود. مصرف کافئین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود و بیش از آن می‌تواند مجموعه‌ای از اثرات منفی داشته باشد.

استرس کنترل‌نشده

هنگامی که سیستم جنگ یا گریز بدن به‌طور مزمن فعال می‌شود، می‌تواند باعث التهاب در بدن و ترشح طولانی‌مدت هورمون‌های استرس مانند آدرنالین شود. به‌گفته تدوالکار، این عوامل در کنار هم می‌توانند باعث تغییرات فیزیولوژیکی در بدن از جمله افزایش فشار خون، کلسترول بالا، چاقی، مقاومت به انسولین و اختلالات ریتم الکتریکی شوند. استرس مزمن همچنین می‌تواند خطر لخته‌شدن خون را در سراسر بدن افزایش دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آموزش شستشوی دست و تغذیه سالم برای کودکان
  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • فرهنگ سازی در سبک زندگی و تغذیه سالم نیاز ضروری امروز است
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی