Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری انتخابات زودهنگام ۱۲ دسامبر امسال در انگلیس، مولد منازعات تازه‌ای در این کشور بوده است. فارغ از جدال سیاسی ۴ حزب محافظه کار، کارگر، لیبرال دموکرات و ملی‌گرایان (حزب برگزیت) بر سر نحوه مواجهه با خروج انگلیس از اروپای واحد،   موسسات ثروتمند در ایالات متحده در صدد شکل دهی نوعی «سرمایه گذاری پرسود» در فضای انتخاباتی این کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ورود دلار سرمایه‌داران آمریکایی

به عبارت بهتر، سرمایه‌داران آمریکایی و حتی برخی سیاستمداران این کشور، نسبت به انتخابات سراسری انگلیس به مانند بستری برای سرمایه گذاری اقتصادی بلند مدت در این کشور می‌نگرند.

سرمایه‌داران بزرگ آمریکایی به خوبی می‌دانند که حمایت از برخی احزاب و گروه‌های سیاسی در انگلیس، می‌تواند در آینده نزدیک، این گروه‌ها را وامدار آن‌ها در حوزه اقتصاد و تجارت خارجی انگلیس نماید. بر این اساس، سرمایه گذاری در انتخابات انگلیس از طرق غیر مستقیم، به سرمایه‌داران آمریکایی امکان می‌دهد تا در آینده اقتصادی و سیاسی انگلیس نفوذ بیشتری داشته باشند.

روزنامه گاردین در یکی از تازه‌ترین گزارش‌های خود در این خصوص می‌نویسد: «این فقط رای‌دهندگان انگلیسی نیستند که آینده این کشور را تعیین می‌کنند. به نظر می‌رسد تعدادی از افراد و موسسات ثروتمند در ایالات متحده، تاثیر به سزایی در شکل‌گیری این آینده، خصوصا در دوران حساس فعلی دارند؛ دورانی که منازعه  بر سر برگزیت و آینده اقتصادی انگلیس به نقطه اوج خود رسیده است.»

 گاردین در ادامه، به برخی آدرس‌ها و نشانه‌هایی اشاره می‌کند که ادعای این روزنامه را عینی‌تر و مصداقی‌تر می‌سازد: «در طول پنج سال گذشته، ۱۱ موسسه آمریکایی به جریان‌های دست راستی در انگلیس، حدود ۳.۷ ملیون دلار کمک مالی اعطا کرده اند. این پول در عمل، در راستای تقویت این جریان‌ها هزینه شده است.»

کمک‌های مالی خارجی به گروه‌های انگلیسی غیر قانونی است؟

بر اساس گزارش گاردین،   یکی از ثروتمندان نومحافظه کار آمریکایی که همواره در طول دهه‌های اخیر نقش به سزایی در اعطای این کمک‌ها به جریان‌های افراطی دست راستی در انگلیس داشت، جان تمپلتون نام داشت. او در سال ۲۰۰۸ درگذشت و الان دیگر زنده نیست. او به تنهایی ۳.۳ میلیون دلار به گروه‌های سیاسی متبوع خود در انگلیس کمک کرده است. هم اکنون این روند از سوی بنیاد تمپلتون ادامه دارد. اعضای این بنیاد گزارش گاردین در خصوص دخالت ایالات متحده در انتخابات و عرصه سیاسی و اقتصادی انگلیس را به چالش کشیده و معتقدند که اعطای کمک‌های خارجی به گروه‌های مختلف در انگلیس غیر قانونی نیست.

یکی از اعضای موسسه تمپلتون در پاسخ به روزنامه گاردین مدعی شده است که علی رغم پشتوانه کمک‌های خارجی (که برخی گروه‌های سیاسی در انگلیس آن را دریافت کرده‌اند)، این گروه‌ها استقلال فکری خود را حفظ کرده اند. حمایت از تحقیقات دانشگاهی، حمایت از راه اندازی مباحثات و گفتگو‌های مدنی در حوزه علوم تجربی و انسانی و فلسفه و سایر حوزه‌های پژوهشی، از جمله بهانه‌هایی است که اعطای کمک‌های مالی نهاد‌های آمریکایی به زیرگروه‌های وابسته به احزاب انگلیسی در قالب آن‌ها صورت می‌گیرد. به عبارت بهتر، سرمایه گذاران آمریکایی، سعی می‌کنند در راستای جلوگیری از افشاگری‌های گسترده و ایجاد حساسیت در میان افکار عمومی، شکل و قالب توجیه پذیری را برای کمک‌های مالی خود به احزاب و گروه‌های مورد علاقه خود تعریف کنند.

کمک‌های مالی و نگرانی از عدم شفافیت

هم اکنون این نگرانی وجود دارد که اعمال کمک‌های ظاهرا «مستقل» و «غیر سیاسی» به احزاب و گروه‌های انگلیسی، منجر به ایجاد نوعی عدم شفافیت سیاسی و اقتصادی در آینده این کشور شود. گاردین در توصیف این وضعیت بغرنج می‌نویسد: «واشنگتن همواره موضوع نفوذ طرف‌های خارجی در انتخابات ایالات متحده را مدنظر قرار داده و نسبت به آن هشدار می‌دهد، این در حالی است که آمریکایی‌های ثروتمند خود درصدد تاثیرگذاری در انتخابات دیگر کشور‌ها (از جمله انگلیس) هستند.»

این پارادوکس و دوگانگی هدفمند، برخاسته از سیاست‌های کلان ایالات متحده در قبال دیگر بازیگران بین‌الملل و تلاش برای تسلط بر امور اقتصادی و سیاسی دولت‌ها صورت می‌گیرد. چنانچه مشاهده می‌شود، در این معادله اساساً دولت‌های اروپایی و غیر اروپایی و حتی دولت‌های همراه یا غیرهمراه برای ایالات متحده تفاوت چندانی ندارند.

حساسیت‌های کنونی انگلیس درباره سرمایه‌های آمریکایی

آنچه مسلم است این است که در قبال انگلیس بازی به مراتب برای ایالات متحده حساس‌تر است. هم اکنون لندن در وضعیت و نقطه‌ای قرار دارد که باید میان «برگزیت سخت»، «برگزیت نرم» و «تکرار همه‌پرسی» تصمیم نهایی و قطعی خود را اتخاذ کند.

ترامپ و همراهانش (و موسسات اعتباری و سرمایه گذاری  غیررسمی وابسته به کاخ سفید)، معتقد هستند که جهت تحقق برگزیت سخت و افزایش امکان تسلط اقتصادی واشنگتن بر لندن، هرگونه سرمایه‌گذاری انتخاباتی در این کشور اروپایی قابل توجیه است. رئیس جمهور ایالات متحده و سرمایه‌گذارانی که اکثراً با مشی ترامپ در قبال انگلیس همراه هستند، معتقدند که تحقق برگزیت نرم (برگزیت همراه با توافق) یا برگزاری همه‌پرسی دوباره، امکان هر گونه مانور بی حد و حصر شرکت‌های تجاری آمریکا در لندن و دیگر شهر‌های انگلیس را از بین می‌برد. بنا بر این آن‌ها هر هزینه‌ای را صرف می‌کنند تا لندن به نقطه‌ای به غیر از «خروج سخت از اروپا» نرسد.

متحدان نزدیک و مداخلات آمریکا

مروری بر گزارش اخیر گاردین و دیگر رسانه‌های انگلیسی درباره مداخله سرمایه‌داران آمریکایی در انتخابات انگلیس به خوبی نشان می‌دهد که حتی نزدیک‌ترین متحدان ایالات متحده در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و در اروپا نیز از مداخله‌جویی این کشور در انتخابات خود مصون نیستند. بدون شک در آینده‌ای نزدیک، افشای زد و بند‌های مالی احزاب و گروه‌های انگلیسی با افرد ثروتمند و شرکت‌های آمریکایی در انتخابات، خود می‌تواند به یک پرونده جنجالی و مستمر در لندن تبدیل شود؛ پرونده‌ای که دامنه بحران‌های داخلی در انگلیس را گسترده‌تر و بر عمق بحران‌هایی که از سال ۲۰۱۶ (زمان برگزاری همه پرسی برگزیت) در این کشور رخ داده خواهد افزود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: انتخابات انگلیس آمریکا سرمایه گذاری ناتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۰۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا - مصطفی خدابخشی؛ بیش از ۳۴ هزار نفر در طی هفت ماه گذشته بر اثر جنایات ضد بشری رژیم منحوس صهیونیستی علیه مردم نوار غزه جان خود را از دست دادند. شقاوتی که هم اکنون آتشش به جان فضا‌های علمی جهان افتاده تا سکوت منبعث از تهدید و ارعاب نهاد‌های قدرت در دانشگاه‌ها شکسته و بسیاری از دانشجویان یک صدا از غرب آسیا تا قلب کالیفرنیا علیه صهیونیسم و جنایات آنان فریاد سر دهند.

با بالا گرفتن سطح اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا حالا مواجهه با دانشجویان معترض که تا پیش از این با اقدامات خشونت آمیز پلیس این کشور برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در خصوص پایمال شدن حقوق بشر رو به رو بودند به شکل جدیدی در حال رخ نمایی است. تهدیداتی از جمله اخراج از دانشگاه و عدم استخدام که از آنها می‌توان به عنوان گزینه‌هایی قهری برای به سکوت کشاندن دانشجویان توسط نهاد‌های امنیتی آمریکا نام برد.

همزمان با انتشار اخبار مربوط به این رویکرد جدید از سوی سیاست مداران آمریکایی ندای آزادی خواهی دانشجویان آمریکایی به دانشگاه‌های ایران رسیده، آوایی که نشان می‌دهد که دیگر مساله فلسطین تنها دغدغه جهان اسلام نیست بلکه به عنوان مهمترین موضوع در جهان مبدل شده و از هر گوشه ندای حمایت از حق مسلم فلسطینیان به گوش می‌رسد. بر همین اساس بیش از سیزده دانشگاه ایران اعلام کرده اند که آمادگی جذب دانشجویان آمریکایی تعلیق شده در پی حوادث این روز‌های فضای دانشگاهی این کشور را دارند.

اولین فراخوان در این خصوص از دانشگاه شیراز که یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است، صادر شد. در همین خصوص محمد موذنی رئیس این دانشگاه اعلام آمادگی کرد که دانشگاه شیراز دانشجویانی که به دلیل حمایت از فلسطین اخراج شده اند را بورسیه خواهد کرد.

در ادامه دانشگاه شهید بهشتی نیز با حمایت از دانشجویان اخراجی آمریکا به این حرکت پیوست و در همین خصوص سیدمحمود آقامیری، رئیس این دانشگاه گفت که دانشجویانی را که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا اخراج شده‌اند، پذیرش می‌کنیم.

بر اساس آنچیز که ریاست دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده تمامی هزینه‌های مربوط به آموزش، خوابگاه و اسکان این دانشجویان به طور کامل از سوی دانشگاه تامین خواهد شد.

زنجیره حمایتی از دانشجویان آزادی خواه آمریکایی به دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان اسلام راه یافت. جایی که در آن محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه گفت: تمام استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روز‌های اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند. استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا نیز که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس کنند.  

بعد تبدیل این حرکت به موجی فراگیر دیگر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علم و صنعت، جهاد دانشگاهی و ... نیز آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی از دانشگاه‌های آمریکا را اعلام کردند.

دانشگاه‌های برتر ایران با این حرکت یک پیام مهم برای دانشجویان آمریکایی که این روز‌ها مورد سرکوب شدید پلیس این کشور قرار گرفته اند مخابره کردند و آن چیزی نیست جز دفاع از آرمان صلح و عدالت. آرمانی که هم اکنون بیداری واقعی در فضای دانشگاهی جهان را رقم زده و دنیا را در خصوص وقایع غزه حساس کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتایج مهم تحولات کنونی آمریکا در آینده به چشم خواهد آمد
  • آمریکا لبنان را تهدید کرد: یا موافقت با ساخت برج‌های مراقبت یا توقف حمایت‌ها از ارتش
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • متفاوت ترین حمایت دانشجویان آمریکایی از فلسطین | ویدئو
  • افزایش فشارها برای استعفای سوناک
  • دانشجویان دانشگاه‌های اکسفورد و کمبریج به جنبش حامیان فلسطین پیوستند
  • اعتراف جاسوس ها درباره اطلاعاتی که به «گروه ۴۰۰» داده‌اند | افشای جزئیات شکست جاسوسی آمریکا و انگلیس
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد